Open Source Software

Dankzij goede kwaliteit, hoge betrouwbaarheid en performance is Open Source software de afgelopen jaren een begrip geworden.

Open Source betekent dat de programmatuur beschermd is met een licentie die er voor zorgt dat iedereen toegang heeft tot de broncode. Dat betekent dat geen enkel bedrijf volledig eigenaar kan zijn van deze broncode. Dit levert de gebruiker van de programma''s vrijheid op. De vrijheid om van leverancier te wisselen bijvoorbeeld. Als de webpagina''s van uw site gemaakt zijn met Open Source producten zoals PHP, betekent dat uw leverancier op maar één manier kan garanderen dat u klant blijft: kwaliteit en service blijven leveren. Immers, u heeft de optie om de code van uw website bij elk ander bedrijf onder te brengen dat met Open Source werkt. En gezien het succes van Open Source zijn dat er steeds meer.

Open Source betekent overigens niet dat alles op uw website gelijk beschikbaar moet zijn voor iedereen. De broncode van uw eigen webpagina''s is altijd uitsluitend van u, en van niemand anders. Maar de producten waarmee die broncode gemaakt is, is wel voor iedereen beschikbaar. U pakt dus probleemloos uw webpagina''s op om het bij een andere leverancier onder te brengen.